Loading...

Schrijven in witte inkt

03 July 2024

Een tijdje geleden luisterde ik twee keer naar dezelfde aflevering van De Jaren op Klara. De eerste keer live en met minder dan een half oor tussen papjes en prutjes maken, voeden en troosten door. De tweede keer toch wel zeker een halve aflevering zonder afleiding. Dat het interessant was. En misschien wel vraagt om een derde keer. Zo nog eens tussen de soep en de borstvoeding door.

lees meer

Spreken met de wat?

09 June 2023 bewust opvoeden, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid

Sinds vorige week ben ik aan het zoeken welke toon en welke woorden ik het best gebruik in deze blog. Ik weet perfect wat ik wil zeggen en toch krijg ik geen letter op papier. Ergens sluimert de schrik om zweverig over te komen. Daarnaast is het ook gewoon moeilijk om iets wat in se niet in woorden te vatten is, toch te beschrijven. Zonder omwegen en met een tikkeltje onhandigheid dan maar…

lees meer

Ananda!!!

31 May 2023 ouderbegeleiding, kinderen, hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, emotiewijs

De afgelopen maanden kwam ik terecht in een stevig transformatieproces. Het leven bracht me een groot geschenk en daarbij hoorde ook een stevig verlies. Ik probeerde me halsstarrig vast te houden aan een oude definitie van mezelf: aan wat me drijft, waarnaar ik verlang, welke waarden ik heb en waar mijn grenzen liggen. Tot ik moest toegeven dat dit geen soelaas bood. Alles verandert, zelfs mijn eigen omlijning. Behoorlijk letterlijk op dit moment.

lees meer

Gevaarlijk spel

16 April 2023 emotiewijs, playwise, ouders, bewust opvoeden, kinderen

Zonet stuurde mijn lief me een filmpje van zijn dochter die op het voetpad met haar skateboard sierlijk bochtjes leert pakken en auto’s links (of rechts) laat liggen. Ze is stoer en veilig in het roze ingepakt, haar lievelingskleur. Tussen jongens- en meisjesdingen maakt ze niet echt onderscheid en het skateboard vroeg ze al voor haar 5e verjaardag. Uiteindelijk kwam de verrassing 2 jaar later toen haar papa zichzelf ervan overtuigd had dat het wel kon.

lees meer

In de hoek!

07 April 2023 emotiewijs, ouders, emotiecoaching, bewust opvoeden, kinderen

Eén van de meest levendige herinneringen aan mijn kleutertijd op school is hoe ik als 5-jarige onterecht in de hoek belandde. De feiten waren niet in het minst bezwarend te noemen. Ik zat samen met andere kinderen op een bank die zwaar aan het zwalken gegaan omdat de ‘stouterik’ van de klas niet kon stilzitten. Gevolg? De boekenkast viel om, niemand had iets gedaan, iedereen vloog de hoek in.

lees meer

Van altaar naar emotiehoek

30 March 2023 emotiewijs, playwise, volwassenen, spiritualiteit, bewust opvoeden, kinderen

Er brandt een kaarsje op mijn altaar. Dat de schrijfgoden me goedgezind mogen zijn. Dit is de wens die ik uitspreek wanneer ik het kaarsje licht. Moest ik weten welke goden dit precies zijn, had ik waarschijnlijk ook nog hun naam vernoemd. Maar dit weet ik niet en het maakt me ook niet uit. Mijn altaar is slim genoeg om te begrijpen wat ik precies bedoel en fluistert me toe dat het zal wel lukken en dat ik niet alleen ben. We zijn goede vrienden.

lees meer

Yoga en meditatie is als tandenpoetsen

23 March 2023 yoga, volwassenen, spiritualiteit, meditatie

In een interview wordt gevraagd aan kinderpsychiater Binu Singh of ze aan yoga doet of meditatie. Licht schertsend antwoord ze: “Ik doe het zoals tandenpoetsen, het hoort bij mijn zelfhygiëne.” Voor haar is het meer een manier van zijn van elke dag. Niet iets om in het weekend te doen met de kinderen op een gekleurde yogamat of op een duur meditatiekussen.

lees meer

Help, ik kan niet spelen!

15 March 2020 playwise, ouders

“ Spelen, dat kan ik niet! Ik moet me ertoe verplichten om met mijn zoon te spelen, erg hé! Na 5 minuten ben ik het gewoon beu. Volgens mij ben ik daar gewoon veel te serieus voor.”

lees meer