Loading...

onlineprogramma

samen emotiewijs worden

In het najaar 2023 gaat het programma van start. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

 

Herken je dit?

 
Ben je ouder van een (hoog)sensitief kind dat met zijn of haar gedrag laat zien dat het niet goed in zijn of haar vel zit? Wil je graag helpen maar geraak je geregeld zelf vast in lastige emoties en noodoplossingen zoals uitbarsten, negeren, straffen of belonen? Voel je hierbij frustratie en daaronder misschien ook verdriet? Mis je de vanzelfsprekende connectie met je kind?
 
Met dit programma leer je als ouder om stapsgewijs je kinderen te begeleiden bij wat ze voelen, waarom ze het voelen en wat ze kunnen doen om zich terug lekker te voelen. Samen leren jullie dat alles wat je ervaart er mag zijn en dat je in verbinding kan blijven houden met elkaar, zelfs als er kapers (zoals overweldigende emoties) op de kust zijn.
 
Neem initiatief om samen wijzer te worden. Emotiewijzer. En ook eigenwijzer! Want, in dit programma worden jullie aangesproken op jullie innerlijke wijsheid. Trucjes en tools kunnen soms helpen, maar durven voelen van binnenuit nog veel meer. Eens die stap gezet, ontstaan oplossingen vanzelf.
 
Bij een emotiewijs kind hoort een emotiewijze ouder. En emotiewijs, dat kan je samen worden. Stapsgewijs en spelenderwijs. Beloofd, het wordt leerrijk én leuk!

Wat is er inbegrepen in het traject?

  • Een 5 weken durend programma in een online leeromgeving met tal van video’s, audiofragmenten, lesmateriaal én persoonlijke opvolging.
  • Tal van ervaringsoefeningen, reflectie-opdrachten en huiswerkopdrachten zowel voor jezelf als voor jou en je/jullie kind samen.
  • Extra downloads zoals een emotieposter, meditaties en oefeningen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is dit programma?

Samen emotiewijs worden is een programma voor ouders van (hoog)sensitieve kinderen met de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Een deel van de leerstof en opdrachten zijn specifiek gemaakt met deze leeftijd in het achterhoofd. Een ander deel van de opdrachten zijn enkel voor jou als ouder en leeftijdsonafhankelijk. Valt de leeftijd van je kind niet binnen deze categorie en voel je je toch aangesproken? Neem dan even contact op.

Hoe lang heb ik toegang?

Het programma is 1 jaar beschikbaar. We werken ervaringsgericht, dit wil zeggen dat wat je leert, je op je eigen innerlijke harde schijf bewaart. De inhoud van dit programma neem je dus voor altijd mee.

Wat als mijn kind niet hoogsensitief is?

Je hebt voor dit programma geen toegangsetiketje ‘hoogsensitief’ nodig. (Dit is ook niet mogelijk, aangezien er voor HSP wel een persoonlijkheidskenmerk is en geen diagnose.) Kan je je kind herkennen in (enkele) kenmerken van HSP, dan is dit programma zeker voor jullie. Maar, dit is niet strikt noodzakelijk want het grootste deel van dit programma is ontwikkeld op maat van kinderen (en ouders). En die zijn van nature sensitief of gevoelig. Heeft je kind een andere diagnose en twijfel je op dit programma geschikt is? Neem dan even contact op.

Hoelang duurt dit traject?

Het traject bestaat uit 5 modules die je zelf kan spreiden over 5 of 10 weken. Je kiest zelf hoe intensief je aan de slag wil gaan. Eens een module beëindigd, kan je aan de volgende module starten.

Kies ik voor therapie of voor een online traject?

Dit programma is geen vervanging voor psychotherapie. Wel kan door preventief in te zetten op emotionele gezondheid en emotionele vaardigheden, een noodoplossing zoals therapie soms niet meer nodig zijn. De wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg zijn momenteel helaas groot. Sta je ergens op de wachtlijst voor verdere hulpverlening en wil je toch al aan de slag gaan? Laat dit even weten en we bekijken samen of dit programma voor jullie geschikt zou zijn.

Waaruit bestaat de persoonlijke opvolging?

Tijdens het programma kijk ik mee of het lukt om alle opdrachten en thema’s te doorlopen. Merk ik, dat je extra ondersteuning nodig hebt hierbij, dan zal ik dit laten weten, polsen hoe het gaat en checken of je nog iets extra nodig hebt. Engagement vormt de eerste voorwaarde om tot succes te kunnen komen. Soms moet je daar even aan herinnerd worden.

Wat als ik merk doorheen het traject dat er nog meer nodig is?

Je kan altijd via het platform zelf een extra online coachingsgesprek of -traject inplannen met mij (dit is niet inbegrepen in het programma). Zo nodig, zoek ik mee naar aanvullende ondersteuning.

Is dit programma enkel voor ouders?

Dit programma is voor alle opvoeders: ouders, plusouders, grootouders, leerkrachten, professionele ‘opvoeders’…